Page content

Vitamine C…….anti oxidanten bom voor de huid!

article content

Vitamine C…….anti oxidanten bom voor de huid!

Citroentjes Suzan_illustratie

Ik hou zo van vitamine C in cosmetica. Het is een wondermiddel, een toppertje, een heel belangrijke anti oxidant, het summum van celherstel, kortom I love it!

Waarom horen we nu steeds meer over vitamine C?

Ik ben eigenlijk pas best laat achter de werking van vitamine c gekomen omdat vitamine c heel lang niet stabiel bleef in cosmetica. Inmiddels lukt dit wel en kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat dit nu echt goed gaat want daardoor heeft beautyland er een toppertje bij. Voor ons in het huidinstituut en vanuit online live advies adviseren we vaak vit c omdat het veilig is en werkt op de gezondheid van de huidcellen.

Vitamine C in cosmetica, wat doet het nu eigenlijk in de huid?

Je hebt vrije radicalen…..en….je hebt anti oxidanten. Vrije radicalen zijn de duiveltjes op de huid en de anti oxidanten de elfjes die de duiveltjes verjagen. Vrije radicalen zijn licht schade, zon schade, uitlaatgassen, roken…..eigenlijk alles wat slecht is voor je huid en je lichaam en de anti oxidanten op of in je huid breken alle vrije radicalen af zodat ze geen schade meer aan kunnen richten aan de cellen. Vitamine C is dus zo’n belangrijk elfje of terwijl een belangrijk antioxidant. Dat is dus geweldig. Zonschade wordt dus teniet gedaan en pigmentschade wordt voorkomen en hersteld. Verder zorgt vitamine c voor verfijning van de huidstructuur, maakt het de huid super gezond en glad.

Maar…….het doet nog veel meer…..namelijk: Anti aging!

Dat is niet het enigste wat vitamine c doet. het is ook een echt anti aging middel want collageen kan alleen in de huid aangemaakt worden wanneer er vitamine c zit en dus hoort vitamine c altijd in je cel gezondheidsproducten. Dus ook extra vitamine c innemen is dus essentieel voor de aanmaak van collageen.

Vitamine C…….niet voor niets een van mijn toppertjes!

 

Comment Section

0 reacties op “Vitamine C…….anti oxidanten bom voor de huid!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.